jump to navigation

El Club Gel Puigcerdà és privat de la lliga a causa d’un Jaca convençut i d’una actuació arbitral més que lamentable. 19/03/2012

Posted by Peret in Cròniques del Club Gel Puigcerdà.
trackback

L’equip ceretà no ha pogut optar al cinquè partit de la final de lliga impedit per una actuació arbitral condemnable, particularment la de l’àrbitre Marc Vallet.

La nit de Dissabte, el Puigcerdà va aconseguir superar un Jaca que venia més que convençut de les seves possibilitats després d’haver guanyat els dos primers partits de la final a terres aragoneses. Tot i les traves que les decisions arbitrals provocaven, l’equip local va saber conduir el partit cap a la victòria. La tarda de Diumenge es va posar molt més complicada pel Puigcerdà ja que les actuacions arbitrals, més que discutibles, van provocar que el Puigcerdà jugués en inferioritat de condicions. Inferioritat que l’Aramón Club Hielo Jaca aprofitaria per proclamar-se campió de lliga.

Primer partit – Dissabte 17 de Març.

La nit es presentava seriosa a la pista de Puigcerdà. Tots dos equips sabien què s’estaven jugant i van sortir decidits a la pista per aconseguir els seus objectius. El primer període era una lluita pel poder del puck que va concloure sense cap anotació al marcador. Passaven els vint minuts i la primera part acabava amb el marcador 0-0.

A la segona part, tots dos equips van continuar lluitant pel domini del partit aferrissadament. Vint segons després d’iniciar-se el període i aprofitant el power-play, Daniel Hilario va anotar el primer gol de la nit assistit per Peter Trokan. Passats vuit minuts, Jose Antonio Biec va anotar el primer gol de l’Aramón Club Hielo Jaca. Durant la resta del període el Puigcerdà va dominar el partit clarament. La segona part acabava amb el marcador 1-1.

Després del descans tots dos equips van sortir a la pista decidits a trencar aquell empat. Va ser el Club Gel Puigcerdà qui el va trencar marcant tres gols que li van donar la victòria. Tots tres, aprofitant la situació de power-play. El primer va ser de Daniel Ortega en una actuació individual al minut 4. El segon va venir al minut 14 de la mà de Daniel Almendros amb un xut que el porter del Jaca no va poder ni ensumar. Per acabar, l’últim va venir a minut 19 per Marc Bosom. El partit acabava amb el marcador 4-1.

Durant tot el partit els àrbitres no van posar fàcil el desenvolupament del partit desafavorint clarament el Club Gel Puigcerdà. Les decisions de l’àrbitre Mac Vallet va ser més que debatuda a la pista, la banqueta i a la grada. Tot i així, el Puigcerdà es va proclamar campió d’aquest tercer partit de final. El somni començava a fer-se realitat i els jugadors es veien engrescats per guanyar el quart partit i optar al cinquè i últim a Jaca. Però el pitjor encara havia d’arribar…

Segon partit – Diumenge 18 de Març.

Després de la nit de Dissabte havien incrementat les possibilitats que possibilitaven el Puigcerdà a guanyar el quart partit i així optar a un cinquè i últim partit a Jaca. I conscients del que hi havia en joc, els jugadors del Puigcerdà van sortir a fer front a un Jaca que començava a dubtar de les seves possibilitats. La primera part va ser una part que excel•lent pel Puigcerdà ja que va jugar molt encertadament. Tot i així, el primer gol del partit va ser pel Jaca quan Adrian Ubieto va anotar al minut 3. Però al minut 9, Daniel Ortega, en situació de power-play i assistit per Daniel Hilario, va marcar el primer gol del Puigcerdà. Més tard, al minut 13, Marc Bosom va marcar el segon del Puigcerdà aprofitant també la superioritat numèrica. Tot i així, Desiderio Pérez, de l’Aramón Club Hielo Jaca, empatava el marcador 2-2 i així acabava la primera part.

La segona part va ser la que va marcar la caiguda del Puigcerdà a causa de la impotència causada per les decisions arbitrals que no varen ser acceptades per l’afició. Una afició que ja estava cansada del desequilibri del partit ja que totes les decisions perjudicaven al Puigcerdà i per contra afavorien al Jaca. Així doncs, al minut 10 el Jaca va aconseguir marcar el tercer gol aprofitant que el Club Gel Puigcerdà jugava amb tan sols tres jugadors. Maxim Martineau va ser l’encarregat de marcar. Arribant al final del període, Desiderio Pérez va aprofitar la situació de power-play i va anotar el quart gol. La segona part acabava amb un marcador 2-4 determinat per l’actuació arbitral.

La tercera part va ser la més complicada pel Puigcerdà ja que el darrer partit a Jaca s’allunyava amb cada minut que passava. Durant aquesta part no es va anotar cap gol així que el marcador final va ser 2-4.

Un partit lamentable que va ofuscar el bon rendiment del Puigcerdà i que va estar condicionat per un àrbitre, que ja era conegut a la pista per anteriors partits, que no va saber xiular un partit tan important com era la final de la lliga Top 6. Tot i així, cal dir que l’Aramón Club Hielo Jaca va jugar com calia i a l’alçada de la seva trajectòria durant tota la lliga. El Puigcerdà, per altra banda, va dur a terme una gran actuació a la seva pista tot i tenint els vents en contra. La lliga Top 6 pertany a l’Aramón Club Hielo.

Ara caldrà esperar com es presenta la Copa del Rei.